ELKÖVETŐK: A DIÁKOK!!

Digitális oktatás

Hogyan telt a távoktatás időszaka iskolánkban? Kinek így, kinek úgy. Ahány diák és tanár, annyiféle válasz adható erre a kérdésre. De egyvalami biztos: a március közepétől a tanév végéig tartó időszak diáknak és tanárnak is rendhagyó módon telt, s az ebben az időszakban született munkák nem a régi, jól bevált sémák szerint készültek. Iskolánk diákjai pedig nem tétlenkedtek: az alábbi linkekre kattintva elérhető néhány maradandó alkotás, amelyet verseghys diákok a koronavírusos „karantén” időszakában hoztak létre.

ÁTFOGÓ MUNKÁK, TANULMÁNYOK

TESTNEVELÉS

Amikor a tesitanár olvasnivalót kap… (Dudok Boglárka, 9.a)

BIOLÓGIA

Kitartó és szorgos kutató- és gyűjtőmunka eredményeként született meg ez az átfogó ismertető a szorgos méhekről biológia órára (Kovács Lili, 9.a)

ANGOL

Az olvasás szerelmeseinek kedvezett az időszak, hiszen több idejük jutott kedvenc időtöltésükre.  A 9.c osztály specesei angol órára eredeti nyelven is olvastak: a kedvenc olvasmányok között volt az American Crime Stories, a Black Beauty és The Great Gatsby.
Projektmunka Tóth Diána, 9.c
Projektmunka Tulipán Tamara, 9.c
Projektmunka Retkes Enikő, 9.c

FIZIKA

Volt, akit az online fizika oktatás során az ősrobbanás-elmélet érintett meg közelebbről (Bakó Virág, 11.d), míg mások a fotonokról elmélkedtek (Fekete Flóra, 11.d)  

VIDEÓK

BIOLÓGIA

A diákok nagyon jól bírták tüdővel: biológia fakultációra saját készítésű Donders-féle tüdőmodellt is alkottak. A modell működéséről videófelvétel is készült. (Sárig Gellért, 11. évf)

ANGOL

Szinte mindenkinek hiányzott egy kicsit (vagy nagyon!) az iskola: a tantermek, a megszokott környezet, az osztálytársak, barátok, a jó hangulat, talán még egy icipicit a hagyományos tanórák is… A 10.c angol specesei angol civilizáció órára iskolareklámokat készítettek.
Nemeskérti-Kutlán Márton & Pálmai Levente,10.c
Ács Dorottya & Tisza Tímea, 10.c
Gáspár Vivien & Szedlák Fanni, 10.c
Vígh Richárd, 10.c

NÉMET

Hangos szódolgozat Anyával a nappaliban? A német számonkérés új módszerét láthatjátok az alábbi videón. (Tverdota Hanna, 9.a)

INTERAKTÍV

IRODALOM

Volt olyan diák, aki a sok online angol feladat megoldása közben ihletet kapott, és maga is elkezdett interaktív feladatokat készíteni saját maga és társai szórakoztatására irodalomból. (Sajó Zalán, 11.d)