„Határok nélkül a Tiszától az Oltig” (HAT-16-03-0012)

2017-01-22

A „Határtalanul” program lehetővé tette, hogy iskolánk 11.d osztálya csíkszeredai diákokat lásson vendégül.

November 7-én érkeztek iskolánkba a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium tanulói, tanáraik kíséretében. Hétfőn este fogadó osztályunk, a 11.d rövid műsorral köszöntötte a vendégeket: néhány népdalt és néptáncot adtak elő. Ezután a diákok megismerkedhettek egymással, miközben megkóstolták a számukra készített finomságokat is.

A keddi napon, akinek kedve volt, részt vehetett a fogadó osztályok tanóráin, majd néhány tanárunk kíséretében először a RepTÁR-ba, ezután pedig a Damjanich Múzeumba látogattak el vendégeink. Este kisebb sportrendezvényt is szerveztünk számukra.

Szerdán vendégeinkkel Egerbe látogattunk el. A város nevezetességeinek megtekintése után, a szabad program során mindenki kedve szerint tölthette el az idejét. A hazafelé út rendkívül jó hangulatban telt, hiszen a nap folyamán a két gimnázium tanulói összebarátkoztak.

A csütörtöki, egyúttal pedig az utolsó közös program Budapest megtekintése volt. Láthattuk a budai Várat, a Mátyás-templomot, a Szent István-bazilikát és sok más nevezetességünket. A diákok a fővárosban is kaptak szabad programot, melyet mindenki ki is használt. Csütörtök este ünnepséggel búcsúztunk egymástól. A csíkszeredai diákok és tanulóink is készültek műsorral, illetve egy közös vacsorára is sor került, majd az estét táncház zárta.

Erdélyi vendégeink péntek reggel indultak útnak. Sajnos csak rövid időt töltöttek városunkban, áprilisban azonban tanulóink is ellátogatnak Csíkszeredába, ahol további élmények várnak rájuk.

Írta: Baranyi Fruzsina

#Határtalanul #kirándulás #Erdély