Határtalanul! 2018
HAT-18-02-00033

2019-04-02

 

HAT-18-02-00033

Iskolánk 11. b osztályos tanulói a határtalanul program keretében 2019. március 25 – 28.  között vendégül látták a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium 11. f osztályának tanulóit. A sikeres program részleteit két diákunk, Forgács Kata és Földi Emese tollából ismerhetjük meg:

„A március 25-ei héten nálunk járt erdélyi testvérosztályunk.  A határtalanul program keretében ősszel mi utaztunk el hozzájuk most pedig  a Márton Áron Főgimnázium tanulói látogattak el hozzánk Érkezésük  napján pizzával és egy kis frissítővel fogadtuk őket a hosszú út után. Felelevenedtek a régi barátságok, ismeretségek, jó hangulatban telt  az este.

Másnap osztályunk fele elkísérte vendégeinket Egerbe, ahol sok  nevezetes helyet látogattak meg köztük az egri várat és az egri líceum  periszkópját, aminek segítségével egész város eléjük tárult. Szerdán Szeged volt az úticél. A hosszú út közben betértünk  Kecskemétre, ahol megcsodáltuk a Cifrapalotát valamint a Katona József  színházat. Szegedre érve elsétáltunk a szegedi Dómhoz, ahol egy kiállítást is megtekinthettünk a Dömötör torony történetéről. Ezt  követően megebédeltünk majd ellátogattunk a szegedi vadasparkba ahol  számos különleges állattal ismerkedhettünk meg. Többeknek a kiskecske simogató volt a kedvence.

Az utolsó együtt töltött napunkra műsorral készültünk. Zenés  műsorunkban igyekeztünk minél több zenei stílust körbejárni és közös  éneklésre invitálni vendégeinket. A műsor után Szolnok bemutatásaként  kisebb csoportokba rendeződve a városban töltöttük ebéd előtti  szabadidőnket. Az ebédet elfogyasztva a város ismertetésének  zárásaként elkísértük testvérosztályunkat a Reptár Múzeumba. Este kis  fogadással zártuk a programot, tortáztunk, énekelgettünk, beszélgettünk, élveztük az együtt töltött perceket.”

A program sikeresen zárult, diákjaink személyes benyomásokat, ismereteket szereztek a határon túl élő magyarsággal, annak mindennapjaival kapcsolatban. Ismeretségek, barátságok kötettek a két iskola tanulói között.

 

#Határtalanul