Határtalanul! 2018
HAT-18-02-0024

2019-04-29

HAT-18-02-0024

Határtalanul pályázat 2019. április

2019. április első hetében osztályunk, a 10.A a Határtalanul pályázat keretében meglátogathatta erdélyi testvérosztályát. Az ott eltöltött 5 nap - az oda-és visszautat is beleszámolva - mindannyiunk számára felejthetetlen marad.

A Szolnok és Csíkszereda közti távolság fárasztóan hosszú volt, de annál jobban esett a megérkezés. Ezen az estén a két osztály kisebb műsorral kedveskedett egymásnak a Márton Áron Gimnáziumban, majd az ottani 9.b pizzával vendégelt meg bennünket.

A panzió, ahol el lettünk szállásolva kényelmes volt és kifogástalan. Másnap délelőtt focimérkőzésre invitáltak minket, ahol a fiúk mérhették össze erejüket. Csak ezután tekintettük meg Csíkszereda főbb látványosságait, közkedvelt helyeit, amik közül kiemelkedett a Mikó-vár, majd a délután folyamán Csíksomlyó, Nyerges-tető. Emellett a közös kürtőskalácsozás (mely tegyük hozzá nagyon finom volt) is kellemes élmény marad. Szerdán már jóval többet barangoltunk. Úticéljaink: Gelence, Kézdivásárhely, Tusnádfürdő és a festői szépségű Szent Anna-tó. A szálláson és a városban, a szabadidőnkben és az este folyamán, vagyis mindig és mindenhol sokszínű programmal és jó beszélgetésekkel szórakoztattuk egymást, ameddig el nem fáradtunk. A csütörtöki napon a parajdi sóbányában jártunk, amely talán az egyik legismertebb nevezetesség Erdélyben. Még mielőtt innen tovább indultunk volna a fazekasságról híres Korondra, itt helyben megebédeltünk. Korondon a helyi mesterek munkájába nyerhettünk betekintést, majd ez után az érdekes program után átmentünk Szovátára, ahol még vásárolhattunk is az otthoniaknak. A nap zárásaként Csíkszeredán egy jó hangulatú búcsúparti várt minket és miután ott véget ért a szórakozás, mi jó páran egy ottani kávézóban folytattuk az estét és a beszélgetést. Ugyan sokáig nem maradhattunk, hiszen másnap korán kellett kelni, hogy időben indulhassunk. Egy újabb hosszú út után végül új élményekkel, felejthetetlen emlékekkel érkezhettünk haza.

Ennek az utazásnak köszönhető, hogy sok új barátság szövődött a csíkszeredai diákokkal, illetve sok barátság fonódott szorosabbra a saját közösségünkön belül is.

11.a osztály tanulói

 

#Határtalanul